Despre mine
Numele meu este Corina Ștefan, sunt psiholog clinician și în curs de pregătire pentru a deveni și psihoterapeut.
Mi-am început studiile la Universitatea București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, unde am obținut licență în psihologie. În timpul studiilor de licență am făcut și un stagiu Erasmus la Universitatea Ramon Llull din Barcelona. Am urmat apoi cursurile masterale în Consiliere și Psihologie Clinică la universitatea LaSalle din Philadelphia, SUA. Am făcut apoi un internship în cadrul City Practice din Praga, Cehia unde am lucrat ca consilier psihologic pentru studenții University of New York in Prague.
Pentru profilul meu profesional complet, mă găsiți și pe LinkedIn.
Am locuit până acum în România, Spania, Vietnam și Republica Cehă.
Datorită experienței mele profesionale și personale de viață, iubesc să lucrez cu tematici legate de feminitate, maternitate, viață de expat. Aceste subiecte se regăsesc în articolele de pe blogul meu.
De curând am început și un nou proiect tare drag mie, Ceașca de Terapie. Împreuna cu colegele și prietenele mele, Bianca Pavel și Daniela Danalachi Mbogori, am pornit acest proiect de psihoeducație și comunitate de învățare. Organizăm evenimente de dezvoltare personală, formare continuă ca psihoterapeut, popularizăm puțin subiecte importante din domeniul psihologiei.
De-a lungul carierei mele, am lucrat cu oameni din diferite culturi (asiatice, europene, orientul mijlociu, americane, sud-americane), diferite orientări sexuale, religii, vârste, filozofii de viață. Acesta este unul dintre aspectele profesiei de psiholog cele mai dragi mie, ocazia să cunosc și să lucrez cu infinitele posibilități ale identității umane.
Abordarea mea
Ca psiholog clinician mă ocup cu sănătatea mentală și bunăstarea emoțională. Rolul meu este să te ajut să faci față momentelor dificile și să găsim împreună soluții pentru a le depăși. Soluțiile pot varia, ele depind de fiecare client în parte și de situația sa punctuală, dar pot include: o schimbare a perspectivei sau a percepției, o schimbare de comportament, o schimbare în rutina zilnică și în obiceiurile legate de sănătate, clarificarea anumitor aspecte, exersarea unor deprinderi și achiziția altora noi, învațarea unor lucruri noi, etc.
Folosesc cunostințele mele de psihologie clinică si anordări bazate pe un fundament științific in lucrul cu clienții. Folosesc aspecte legate de neuroștiințe si neurobiologie interpersonală pentru a îmi ghida abordarea terapeutică. Sunt pasionată de noile avansuri științifice din aceste domenii și e important pentru mine să mă mențin la curent cu noutățile pentru a putea oferi cel mai bun serviciu de care sunt capabilă.